Gekleurd bos bovenaanzicht

Samenwerken in een team kan heel leuk, goed en inspirerend zijn. Goede samenwerking brengt je als individu en als organisatie verder. Samen weet je meer en kun je meer bereiken. Ook zorgt een goede samenwerking ervoor dat jullie meer plezier hebben in jullie werk en meer kunnen genieten van de behaalde successen.

Helaas kan samenwerken ook lastig zijn, of zelfs jammerlijk misgaan. Blijft jouw team hangen op ‘redelijke’ resultaten, is er sprake van onderlinge frustratie, is de sfeer in het team niet goed, of heb je het idee dat niet alle capaciteiten en talenten worden benut? Dan is het waardevol om een teamcoach in te schakelen.

Mijn visie op samenwerken: serieus leuk!

Mijn visie is dat samenwerken (of: samen werken) serieus leuk mag en moet zijn. Wat bedoel ik daarmee? Samenwerken doe je om serieuze doelen te behalen binnen de organisatie en/of om een relevante bijdrage te leveren aan de maatschappij. En dat betekent niet dat je geen plezier mag maken. Sterker nog, plezier is een belangrijke voorwaarde om goed (samen) te werken. Af en toe lachen, enthousiasme, op elkaar vertrouwen en fouten mogen maken zijn essentiële onderdelen van een vruchtbare samenwerking.

Waar kan ik jullie mee helpen?

Als teamcoach help ik teams bij samenwerkingsvraagstukken. Samen kijken wij waar behoefte aan is binnen jouw team. Hierbij kijken we in elk geval of de doelen van het team helder zijn en hoe de sfeer is binnen het team.

Voorbeelden van vraagstukken waarmee teams bij mij komen:

 • problemen in de sfeer of de cultuur binnen het team
 • elkaar beter leren kennen en daardoor beter benutten van elkaars kwaliteiten
 • gezamenlijk doelen opstellen of helder maken
 • heldere werkafspraken maken
 • gezamenlijk een jaarplan maken

Heb je een ander vraagstuk of issue met je team? Neem dan vooral contact met mij op om te kijken of ik hiermee kan helpen.

Mijn aanpak

Hoe ik jullie precies help, is afhankelijk van wat er speelt in het team en waar jullie ontwikkeling in wensen. Samen doorlopen we in elk geval de volgende stappen:

 1. In gesprek met de leidinggevende en (een deel van) het team bespreken we wat er speelt in het team en wat de gewenste ontwikkeling is.
 2. Naar aanleiding van dit gesprek maak ik een voorstel hoe we hieraan gaan werken.
 3. Als het voorstel akkoord is gaan we aan de slag.

Na een afgesproken periode evalueren we of de gewenste ontwikkeling gehaald is en maken we helder waar nog behoefte aan is, of waar nog aan gewerkt moet worden.

Mijn diensten

‘Aan de slag gaan’ kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in de vorm van:

 • Teamcoaching: in een aantal sessies en aan de hand van verschillende opdrachten gaan we aan het werk om de samenwerking te verbeteren.
 • Training: in één of meerdere trainingen breng ik de belangrijkste kennis en vaardigheden over die nodig zijn om als team verder te komen. Een mooi voorbeeld is de training Exciting Performance, een teamtraining van 1 dag waarin jij en je team op een actieve en inspirerende manier een duwtje in de rug krijgt om (nog) succesvoller te zijn.
 • Eén of meerdaagse sessies in de natuur: even weg van het kantoor, in een totaal andere omgeving, tot rust komen. Coaching in de natuur kan een goede manier zijn om bestaande patronen te doorbreken en écht met elkaar in gesprek te gaan. Zie ook leiderschapsreizen in de natuur.
 • Intervisie: samen leren van situaties en vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.
 • Of een combinatie van bovenstaande!

Ik ben als Erkend Teamcoach geregistreerd bij de Stichting Registratie (StiR). De StiR is is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland.

Logo StiR

Het beste uit jezelf halen? Daar help ik jullie graag bij!

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Via dit formulier kun je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. We kijken dan samen waar je behoefte aan hebt. Door contact op te nemen geef je toestemming tot het verwerken van jouw persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring op deze website.