Welkom op mijn website! Het was een mooi proces om tot dit resultaat te komen.

Misschien dat je zelf een keer een website wilt (laten) maken? Mijn belangrijkste lessen in dit proces (die overigens op meerdere vlakken van toepassing zijn…) :

  • Bepaal een helder doel voor je website
  • Schakel (professionele) hulp in
  • Perfectionisme ligt op de loer en een website is nooit ‘af’; dus presenteer ‘m wanneer die een dikke voldoende is
  • Geniet van het proces

Ik deel hieronder graag mijn proces.

Creatief proces website maken

Toen ik begin 2020 mijn eigen bedrijf startte wilde ik niet als eerste met logo, website en dergelijke bezig. Ik wilde eerst zorgen voor klanten en opdrachten. Toen in juni iemand een keer vroeg ‘stuur me anders even een link naar je website’, was het tijd om werk van te gaan maken.

Om te starten volgde ik de gratis workshop ‘Doelen stellen voor effectieve websites’ van Improve your Tomorrow. Waarin ik leerde dat het belangrijk is om het doel van de website helder te hebben. En dan de website ook zo te bouwen dat die dat doel bereikt. Voor mij is het doel: een professionele website waarmee ik nieuwe klanten bereik (inclusief bijbehorende omzet) en in contact blijf met mijn bestaande klanten. En ik hou van lekker praktisch: om een doel te bereiken moet ik wel in actie komen. Ik heb dus ook een actieplan gemaakt.

Eerste stap was een bedrijf dat mij zou helpen met de technische bouw van de website. Daarin vond ik in Go2People Websites een geweldige partner. Zij dachten echt mee en kwamen hun afspraken na. En bovenal was er veel mogelijk en veel aanstekelijk enthousiasme. En zijn ze er ook nu nog als ik technische vragen heb!

Mijn logo en huisstijl heb ik laten ontwerpen via een online logo-wedstrijd van Brandsupply. Dit vond ik echt een erg leuk proces. Je beschrijft waar je logo/huisstijl aan moet voldoen; wat je wilt uitstralen. En je bepaalt de prijs die de winnaar krijgt. Vervolgens gaan er allemaal ontwerpers over de hele wereld aan de slag. Tussendoor geef je feedback waarop de ontwerpers hun ontwerp verder aanpassen. En uiteindelijk kies je de winnaar.

Foto’s heb ik op laten maken door vriend en fotograaf Jelmer de Haas. Heerlijk om samen door de bossen bij Driebergen te lopen, bij te praten en ondertussen mooie herfstplaatjes te schieten. Dat vraagt natuurlijk wel om nieuwe foto’s in de lente 😉

De teksten wilde ik zelf schrijven, want ‘dat moet ik toch kunnen’. En dat kan ik ook. Alleen zat ik daar uiteindelijk erg tegenaan te hikken. Ik heb toen de hulp ingeroepen van Lisa Berlang die me met de basisteksten op weg heeft geholpen.

De website staat inmiddels al wat weken online, maar ik had ‘m nog niet gecommuniceerd, ‘omdat hij nog niet af is’. Perfectionisme ligt op de loer, terwijl een website nooit af-af is. Het presenteren is leuk én ook een beetje spannend. En daar is maar een remedie voor: de stap zetten en gaan! Bij deze!

Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!